În ediţia de anul trecut a acestui top, Mirazur, un restaurant cunoscut pentru preparate precum sfeclă sărată cu caviar, s-a situat pe locul al treilea. Aceasta este pentru prima dată de la lansarea clasamentului când prima poziţie este ocupată de un restaurant francez. Colagreco este, totodată, în acest top singurul maestru bucătar străin din Franţa care deţine trei stele Michelin.
Podiumul a fost completat anul acesta de Noma, din Copenhaga, Danemarca, deţinut de Rene Redzepi, şi de Asador Etxebarri, al cărui maestru bucătar este Victor Arguinzoniz, din Atxondo, Spania.
Anul trecut, acest titlu a fost câştigat de Osteria Francescana, localul din Modena deţinut de maestrul bucătar italian Massimo Bottura.
Anul acesta, revista Restaurant a organizat gala 50 Best Restaurants în Singapore.
Publicaţia Restaurant a lansat acest top în 2002, iar premiile sale au devenit la fel de râvnite în domeniu ca stelele Michelin, deşi metodologia după care sunt selectate localurile nu este foarte clară, motiv de critici.
Topul este realizat pe baza evaluărilor primite de la peste 1.000 de maeştri bucătari, şefi de restaurante, critici culinari şi alţi reprezentanţi ai industriei, sub protecţia anonimatului.